Japanse top drie
Japan fans opgelet! Wij hebben een top drie opgesteld van onze Japanse theetjes. Ben jij benieuwd naar de geuren en smaken van Japan, lees dan snel verder…
1. Fleur de geisha
Fleur de geisha is een heerlijke lichte Japanse groene thee met kersenbloesem. De thee is gemaakt als eerbetoon aan de vrouwen van Kyoto. Inspiratie voor de thee is afkomstig van de Japanse traditie van Hanami: het bekijken van kersenbloesem. Kersenbloesem staat symbool voor de schoonheid en de vluchtigheid van het leven, omdat de bloesem na twee weken van de boom afvalt. Door deze traditie zijn de mensen zich weer even extra bewust dat ze van elk moment moeten genieten. Klik hier om te bestellen.
2. Genmaicha Yama
Genmaicha Yama is een traditionele Japanse groene Bancha-thee met gepofte bruine rijst. De thee heeft een karakteristieke getoaste smaak. De thee is heerlijk in combinatie met verse pasta. De thee voelt zijdezacht aan en heeft een zoete smaak afgewisseld met geroosterde tonen.
Bancha thee is de meest eenvoudige thee met een milde smaak, geschikt voor dagelijks gebruik. De thee heeft een aangename smaak. Zorg dat je de thee niet te lang laat trekken, want dan kan de smaak iets bitterder worden. Klik hier om te bestellen.
3. Kukicha
Kukicha is een frisse groene thee uit Shizuoka gemaakt van stemdelen (takjes). ‘Kuki’ is Japans voor steel en ‘cha’ betekent thee. De thee bevat minder theïne dan andere theesoorten vanwege de manier waarop het gemaakt wordt. De smaak begint licht ziltig, gevolgd door grassige en munt-achtige smaken. De thee heeft een soepele en lichte textuur met uitgesproken aroma’s. Perfecte thee bij sushi! Klik hier om te bestellen.